Białe Czekoladowe Krówki Wielkanocne

Witajcie!!!

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych postanowiłam wstawić posta z przepisem pochodzącym z Tastemade na Białe Czekoladowe Krówki Wielkanocne. Na pewno posmakuje to każdy. Oto przepis:

Składniki:
800 g białej czekolady
250 g masła
½ kubka syropu kukurydzianego
300 g pianek
2 kubki Wielkanocnych słodyczy (mogą być to kolorowe jajka czekoladowe )
9 nadziewanych jajek czekoladowych (powinny być średniej wielkości)
kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

  1. Wrzuć białą czekoladę, masło i syrop kukurydziany do garnka na średnim ogniu. Mieszaj konsystencję, aż będzie całkowicie wymieszane. Nie martw się, jeśli czekolada i masło będą oddzielone.
  2. Ściągnij z ognia i mieszaj mieszaninę szpachelką lub trzepaczką, aż czekolada i masło połączą się. Dodaj pianki i mieszaj, aż się roztopią. Być może trzeba będzie umieścić z powrotem na ogniu.
  3. Pozwól mieszaninie ochłodnąć, następnie dodaj słodycze i mieszaj. Wlej mieszaninę do kwadratowego, aluminiowego pojemnika i wepchnij 9 nadziewanych jajek do nadzienia. Sypnij trochę posypki na wierzch, lekko uciskając je, aby przylgnęły do powierzchni. Przykryj folią aluminiową i umieść w zamrażarce, aż do podania.
  4. Pokrój na kwadraty i ciesz się przyrządzonym deserem!

Smacznego :-)

 

Wszystkim oglądającym ten wpis życzę Wesołych Świąt <3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *