Kokosowe batoniki

Witajcie!!!
Oto przepis na coś słodkiego do przekąszenia.

Składniki:
4 kubki wiórek kokosa bez dodanego cukru
1/2 kubka skondensowanego mleka
1/2 kubka posiekanej półsłodkiej czekolady
1/2 kubka potartej półsłodkiej czekolady
1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
1. W procesie tworzenia zmiksuj wiórki kokosa przez 3 minuty. Dodaj skondensowane mleko i miksuj dopóki nie powstanie ciasto. Przenieś ciasto do kwadratowego naczynia do pieczenia wyłożonego papierem pergaminowym i użyj łopatki, aby wygładzić do 1/2 cala grubości. Przechowywać w lodówce przez godzinę.
2. Usuń utwardzone ciasto z naczynia do pieczenia i pokrój w kostki. Zaokrąglij brzegi, a następnie włóż z powrotem  do lodówki, jeśli to konieczne.
3.
Nad podwójnym kotłem rozpuść 1 szklankę posiekanej czekolady. Zdejmij z ognia i dodaj startą czekoladę. Dobrze wymieszaj, aż cała czekolada się rozpuści. Dodaj olej kokosowy i zamieszaj, aby połączyć. Zanurz każdy batonik kokosowy w stopionej czekoladzie, a następnie ułóż na blasze do pieczenia pokrytej natłuszczonym pergaminem. Przechowywać w lodówce do momentu wyschnięcia czekolady.

Smacznego 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *